Type massages

Type massages

Klassieke massage

De Zweedse massage is de meest bekende vorm van massage in Nederland. Oorspronkelijk is deze massage ontwikkeld door Pehr Henrik Ling. De heer Ling is in 1776 in Zweden geboren en was een pionier op het gebied van lichamelijke opvoeding.  Na zijn dood heeft de Nederlander Johan Georg Mezger de massage verder uitgewerkt met de termen die we vandaag de dag kennen.

Deze massage kenmerkt zich doordat deze massage uitgaat van de anatomie en de bloedstroomrichting in tegenstelling tot vrijwel alle andere massage vormen. Deze massage heeft als doel om:

 • Ontspanning te geven;
 • Een goede doorbloeding tot stand te brengen;
 • Afvalstoffen te verwijderen;
 • Het lichaam te helpen bij het zelf herstellend vermogen;
 • Verminderen van stress en spanning.

De klassieke Zweedse massage kan zowel met olie als zonder olie worden uitgevoerd.

Klassieke massage opties Prijzen
30 minuten 35 euro
60 minuten 60 euro
90 minuten 90 euro
120 minuten 115 euro
Boek nuBoek nu

Ayurvedische massage

De ayurvedische massage is gebaseerd op de Ayurveda. Ayurveda betekend kennis over het leven (ayur betekend leven, levensprincipe en veda betekend wetenschap of kennis). De Ayurvedische massage komt oorspronkelijk uit India. Het bestaat al duizenden jaren en wordt vandaag de dag nog steeds toegepast.

Bij deze massage is het de bedoeling om meer in balans te komen, dit doen we door de diverse energiepunten en chakra’s te stimuleren tijdens het masseren. De massage is een massage voor het gehele lichaam, we behandelen dus ook het hoofd, de buik en de borst. Deze delen worden normaal gesproken overgeslagen maar bij de Ayurvedische massage worden ze wel meegenomen. De energie en chakra punten bevinden zich namelijk ook aan de voorkant van het lichaam.

De massage wordt uitgevoerd met een relatief zachte druk afgewisseld met een stevige druk op de energiepunten (marmapunten). Bij deze massage maken we gebruik van olie die speciaal is afgestemd op de persoon die de massage ontvangt. Om te bepalen welke ingrediënten we moeten gebruiken vragen we daarom ook om het ingevulde vragenformulier minimaal 24 uur van te voren aan ons toe te sturen. Op deze manier kunnen wij de olie op tijd bereiden en is hij gereed wanneer de massage plaats vindt.

Deze massage heeft als doel om:

 • Ontspanning te geven;
 • Energie weer goed te laten stromen en blokkades in het lichaam op te heffen;
 • Afvalstoffen te verwijderen;
 • Het lichaam te helpen bij het zelf herstellend vermogen;
 • Verminderen van stress en spanning.

De Ayurvedische massage wordt met olie uitgevoerd. De olie wordt op de persoon afgestemd. Voor aanvang van de massage moet een vragenlijst worden ingevuld om te bepalen welke ingrediënten we moeten gebruiken om de olie samen te stellen.

Ayurvedische massage opties Prijzen
60 minuten 65 euro
90 minuten 95 euro
120 minuten 120 euro
150 minuten 145 euro
Boek nuBoek nu

Thaise massage

De Thaise massage (Nuat Phaen Boran) is een massage die al eeuwenoud is. De Thaise massage is oorspronkelijk door boeddhistische monniken uit India naar Thailand overgebracht. Desondanks is dit toch een volledig andere massage dan de Ayurvedische massage.

De Thaise massage wordt uitgevoerd op de sen-lijnen. Dit zijn lijnen die door ons lichaam lopen, waar energie doorheen stroomt. Wanneer deze lijnen geblokkeerd raken kan de energie niet meer vrij stromen en kan je verschillende klachten krijgen.

De Thaise massage kenmerkt zich doordat deze massage in tegenstelling tot de andere massages op de grond wordt uitgevoerd. Andere kenmerken die typerend zijn voor de Thaise massage zijn:

 • De massage bestaat uit een vast patroon van drukpunten en stretches;
 • Het is een actieve massage door de vele stretches die worden toegepast;
 • De massage wordt door de kleding heen gegeven. Doordat we door de kleding heen masseren is het wel van belang om losse / dunne kleding te dragen bij de sessie.

Het doel van de Thaise massage is:

 • Energie weer goed te laten stromen en blokkades in het lichaam op te heffen;
 • Afvalstoffen af te drijven;
 • Het lichaam flexibeler te maken door de vele stretches die worden uitgevoerd;
 • Verklevingen op te heffen;
 • Oedeemvorming te verminderen;
 • Verhelpen van nek en rugklachten;
 • Verhelpen van stijve gewrichten en spieren;
 • Verminderen van stress en spanning.

De Thaise massage wordt zonder olie uitgevoerd, door de kleding heen.

Thaise massage opties Prijzen
60 minuten 60 euro
90 minuten 90 euro
120 minuten 115 euro
150 minuten 140 euro
Boek nuBoek nu

Bamboe Massage

De bamboe massage wordt uitgevoerd met bamboe stokken. Met de bamboe stokken wordt er over het lichaam gestreken en diep op de spieren ingewerkt. Deze massagevorm is nog redelijk nieuw in Nederland maar wordt in andere culturen al veel toegepast. In de Chinese, Ayurvedische en Thaise cultuur is deze massagevorm al volop geïntegreerd.

Bij de bamboe massage kan je de bamboe stokken zien als een verlengstuk van het lichaam van de masseur. De masseur kan alle blokkeringen en triggerpoints duidelijk voelen ondanks dat het lichaam niet met de handen wordt aangeraakt. De bamboe massage kan met stevige druk worden uitgevoerd maar hij kan ook ritmisch met een relatief zachte druk worden gegeven.

De bamboe stokken zelf zijn van bamboe gemaakt zoals de naam al suggereert. Bamboe is een natuurlijk materiaal en bevat kiezelzuur. Dit is hetzelfde element dat je terug kan vinden in kwarts of kristal. De bamboestokken hebben dan ook dezelfde energetische werking als dat kwarts en kristal hebben op het lichaam en geest.

Het doel van een bamboe massage is:

 • Triggerpoints opheffen;
 • Bloedsomloop te verbeteren;
 • Afvalstoffen afvoeren;
 • Activerende werking door de relatief stevige druk;
 • Verminderen van oedeemvorming;
 • Stimuleert het zelfhelend proces van het lichaam.

De bamboe massage wordt met olie uitgevoerd. Deze massage kan ook in combinatie met andere vormen van massage worden gegeven. Mocht je dit willen, geef dat even aan bij het opmerkingen veld wanneer je de massage boekt.

Bamboe massage opties Prijzen
30 minuten 35 euro
60 minuten 60 euro
90 minuten 90 euro
Boek nuBoek nu

Gua Sha massage

Bij deze massage maken we gebruik van Gua Sha schrapers. Deze schrapers kunnen van diverse materialen zijn gemaakt. In onze salon gebruiken wij schrapers die gemaakt zijn van hout, RVS of steen (jade, rozekwarts, aventurijn, obsidiaan etc.). Gua betekend schrapen en sha betekend de rode vlekken / strepen die naar voren komen bij het schrapen.

Het is een methode die oorspronkelijk komt uit de traditionele Chinese geneeskunde echter wordt deze methode in veel Aziatische landen toegepast. In Indonesië en Vietnam gebruiken ze bijvoorbeeld munten bij het schrapen. Doordat we met een schraper over de huid schrapen ontstaan er kleine scheurtjes in de haarvaten, hier stroomt vervolgens wat bloed door wat de rode vlekken onder de huid veroorzaakt. De haarvaatjes herstellen binnen een paar seconde. Doordat er bloed naar de oppervlakte is gekomen (het blijft onder de huid) krijgt je lichaam een seintje dat er schoon gemaakt moet gaan worden. Terwijl je lichaam het bloed laat afvoeren neemt het meteen de opgehoopte afvalstoffen met zich mee (het doel van gua sha).

Afhankelijk van de blokkeringen in het lichaam kunnen er verschillende vormen van Sha ontstaan. Gua Sha wordt weleens een therapie en een diagnose in één genoemd. Aan de hand van de Sha kan namelijk worden bepaald waar de (onzichtbare) stagnaties in het lichaam zitten. Gua Sha kan zowel worden toegepast ter preventie van ziektes maar ook als behandeling bij een aantal ziektes. Indien bepaalde diepe blokkeringen al langer aanwezig zijn in het lichaam zou het kunnen dat deze pas zichtbaar gaan worden naar een aantal behandelingen en niet direct bij de eerste behandeling.

Gua Sha heeft als doel om:

 • Een diagnose te stellen;
 • Stagnaties in de bloed en energiestromen opheffen waardoor pijn vermindert;
 • Het immuunsysteem te stimuleren;
 • De organen te stimuleren;
 • Afvalstoffen af te voeren;
 • Stress, moeheid en burn-out klachten te verminderen;
 • Helderheid van geest te bevorderen door het in evenwicht brengen van de emoties;
 • Het zelf herstellend vermogen van het lichaam te bevorderen;
 • Behandeling van diverse ziektes, hierover kan je meer lezen in onze blogs over Gua Sha.

De Gua Sha behandeling wordt uitgevoerd met speciale Chinese Kruiden olie wat de werking van de Gua Sha behandeling versterkt.

De schrapers die we gebruiken bij de Gua Sha behandeling zijn van verschillende materialen gemaakt. In verband met hygiëne zullen wij bij de eerste behandeling gebruik maken van RVS materialen. Deze RVS tools kunnen wij gemakkelijk schoon maken waardoor ze vaker gebruikt kunnen worden. De houten materialen en stenen (jade, rozekwarts, aventurijn en obsidiaan) zijn niet gemakkelijk schoon te maken. De olie kan je er wel afhalen maar de energie die deze materialen in zich opnemen is lastig te verwijderen. Om deze reden gebruiken we dit soort tools niet standaard bij de behandelingen. Je kan ze wel bij ons aanschaffen en bij elke behandeling meenemen zodat we ze bij jou kunnen gebruiken. Elk materiaal heeft zijn eigen energetische werking. Je kan hier meer over lezen in onze blogs over Gua Sha. In de shop kan je de verschillende Gua Sha tools vinden.

Deze massage kan ook in combinatie met andere vormen van massage worden gegeven. Mocht je dit willen, geef dat even aan bij het opmerkingen veld wanneer je de massage boekt.

Gua Sha massage opties Prijzen
30 minuten 35 euro
60 minuten 60 euro
90 minuten 90 euro
Boek nuBoek nu

Hotstone massage

De hotstone massage wordt uitgevoerd met gladde basalt stenen (lavastenen). Deze basalt stenen worden verwarmd tot ong. 55 graden. Doordat basalt een vulkanisch gesteente is met een hoge dichtheid kunnen ze goed warmte vast houden.

De basalt stenen worden gebruikt om zowel strijkingen over het lichaam uit te voeren als om drukpunten te stimuleren. Nadat we een aantal strijkingen hebben uitgevoerd met de steen, wordt de steen geplaatst op het lichaam. Hierdoor dringt de warmte van de steen nog dieper door in de spieren.

De hotstone massage wordt in meerdere culturen toegepast. Het werd vroeger toegepast door de Grieken, Romeinen en Inca’s. Maar ook vandaag de dag wordt deze therapie nog toegepast door Indianen, medicijnmannen uit Hawai en Indiase en Chinese mensen. Alle culturen hebben zo hun eigen wijze waarop ze deze therapie toepassen maar ze hebben alle in gemeenschap dat ze gebruik maken van verwarmde stenen.

De hotstone massage heeft als doel:

 • Het verwarmen van de spieren waardoor ze ontspannen;
 • Bloedsomloop te verbeteren;
 • Het lichaam te ontgiften;
 • Genezingsproces van het lichaam te bevorderen;
 • De balans te herstellen tussen lichaam en geest.

De hotstone massage wordt uitgevoerd met olie.

Deze massage kan ook in combinatie met andere vormen van massage worden gegeven. Mocht je dit willen, geef dat even aan bij het opmerkingen veld wanneer je de massage boekt.

Indien het buiten warmer is dan 25 graden voeren wij de hotstone massage niet uit. Het is niet verantwoord om met warme temperaturen een hostone massage te nemen doordat het lichaam de warmte niet goed kwijt kan.

Hotstone massage opties Prijzen
30 minuten 35 euro
60 minuten 60 euro
90 minuten 90 euro
Boek nuBoek nu

Rug, nek en schouder massage

Veel mensen hebben een verkeerde houding bij het werken achter een bureau. Dit leidt op den duur tot pijn in de rug, nek en schouders. We hebben een massage ontwikkeld die zich met name richt op deze gebieden. De massage is in principe zonder het gebruik van tools maar kunnen desgewenst wel worden toegevoegd. Je kan hierbij denken aan bamboestokken, hotstones en/of een Gua Sha schraper.

Het doel van de Rug, nek en schouder massage is:

 • Pijn verminderen in deze gebieden;
 • De bloedsomloop stimuleren;
 • Triggerpoints opheffen;
 • De balans herstellen tussen lichaam en geest.

De massage kan zowel met als zonder olie worden uitgevoerd.

Rug, nek en schouder massage opties Prijzen
30 minuten 35 euro
60 minuten 60 euro
Boek nuBoek nu

Hoofd massage

Heb je zin om even volledig te ontspannen? Probeer dan eens de Indiase hoofdmassage uit. Deze massage laat je even helemaal tot rust komen waardoor je nog meer van het moment kan genieten. Je kan deze massage ook toevoegen aan elke andere behandeling die we aanbieden. Je krijgt dan 20% korting op deze behandeling.

Het doel van de hoofdmassage:

 • Volledige ontspanning;
 • Verminderen van stress, moeheid en burn-out klachten;
 • De balans herstellen van lichaam en geest;
 • Genezingsproces van het lichaam te bevorderen.

De hoofdmassage wordt met olie uitgevoerd. De olie wordt op de persoon afgestemd. Voor aanvang van de massage moet een vragenlijst worden ingevuld om te bepalen welke ingrediënten we moeten gebruiken om de olie samen te stellen.

Hoofdmassage opties Prijzen
30 minuten 40 euro
Extra bij een andere massage 30 euro
Boek nuBoek nu

Stoel massage

Door te lang in een verkeerde houding te werken krijgen we last in ons lichaam. Bij bureauwerk zijn de gebieden waar we last krijgen vaak de rug, nek en schouders. Met name doordat we nu vaak thuis werken, vanwege corona, nemen dit soort klachten alleen maar toe. Een stoelmassage zou hierbij uitkomst kunnen bieden.

De stoelmassage is een massage die op locatie kan worden uitgevoerd. We geven een massage op een speciale stoel door de kleding heen.

De stoelmassage die de Massage fabriek aanbiedt is gebaseerd op de Thaise stijl. Bij deze massage worden met name drukpunten en stretches toegepast. De gebieden die bij de stoelmassage behandeld worden zijn de rug, nek, schouders en armen. Dit zijn ook de plekken waar de meeste problemen ontstaan.

De voordelen van een stoelmassage zijn:

 • Energie weer goed te laten stromen en blokkades in het lichaam op te heffen;
 • Verhelpen van nek en rugklachten;
 • Verhelpen van stijve gewrichten en spieren;
 • Verminderen van stress en spanning;
 • De balans herstellen tussen lichaam en geest.

Een ander voordeel van de stoelmassage ten opzichte van andere massages die we aanbieden is dat deze massage zakelijk aftrekbaar is. Mocht je een ondernemer zijn dan zou je deze kosten kunnen opvoeren als bedrijfskosten en mocht je een medewerker zijn dan zou je, jouw baas kunnen vragen om deze massage voor jou te vergoeden.

De stoel massage wordt uitgevoerd door de kleding heen. Het is daarom wel van belang om loszittende dunne (boven)kleding te dragen. Het effect wordt minder als we door een dikke trui heen moeten werken. De massage wordt uitgevoerd zonder olie.

Stoel massage opties Prijzen
35 minuten bij 1 persoon 45 euro
35 minuten bij 2 personen 35 euro
Boek nuBoek nu
[trustindex no-registration=google]
ideal bancontact paypal apple pay klarna