Massage in Thailand

Dit verhaal begint met de grondlegging van de oprichting van Massage Fabriek. Een verhaal dat in het eerste opzicht een verwegistan voor de oprichters leek.

Wij zijn in onze twintigen-jaren direct na onze studie accountancy een eigen boekhoudpraktijk gestart. De keuze om onafhankelijk te ondernemen kwam voort uit onze natuur. Wij houden niet van structuren en kunnen niet floreren in de standaard baantjes die onze branche ons boden. Na aantallen jaren hadden wij een winstgevend bedrijf opgezet met het subscription-model. Het succes had een keerzijde. Een keerzijde die je niet op school leert en dat is dat de balans tussen werk en privé behoorlijk kan verstoren. In ons geval was het met de kennis van achteraf een combinatie van: continu werken achter een bureau, streven naar meer en meer omzet en het gebrek aan kennis over het eigen lichaam.

Afgescheurd

Ik heb altijd fanatiek gehockeyd en heb op een gegeven moment mijn eigen kruisband bij de rechterknie afgescheurd. De redenen waarom het gebeurde kan ik achteraf naar gissen. Feit blijft wel dat wanneer het gebeurde de medewerkers van het ziekenhuis vertelde dat ik mij aanstelde. Ik ging in behandeling bij een fysiotherapeut en na vele maanden revalidatie ging ik weer hockeyen. De eerste keer hockeyen was heerlijk. De tweede keer ging het helaas fout. Om een lang verhaal over te slaan ging het een derde keer weer fout. Ik besloot een privé kliniek te benaderen en mijn rechter (voorste) kruisband leek volledig afgescheurd te zijn. Ik nam tijd voor de voorbereiding van de operatie, de wederopbouw van de pees, de revalidatie en volgde het volledig voorgeschreven proces van de kliniek. Niks ten nadelen van de kliniek. Achteraf kan ik zeggen dat door de onderneming die ik dreef en de tijd die ik mistte in mijn herstel ik het herstel niet volledig kon voltooien. Het proces van herstel waarin ik nog in zit, zal ik een aparte blog uiteenzetten wanneer ik deze voltooid heb.

Problemen in de rug regionen

De wederhelft van mij en het verhaal, heeft in de tussentijd door het vele werken achter een computer, een naar onze mening verkeerde houding ernstige problemen veroorzaakt in de rug regionen.

Massage in Thailand

Beide problemen kwamen bij elkaar en dat was het punt dat Yvet mij overhaalde om naar Thailand te gaan naar een plek in Koh-Lanta. Zij was daar een jaar eerder per toeval belandt tijdens haar vakantie in een roes van pijn. Zij kwam terecht bij Moon Massage. Zij had lovende verhalen waar ik een abstracte gedachte over had. Een gedachte waar ik nu heel anders over denk, maar nog steeds lastig kan overbrengen naar mijn vrienden en kennissen.

Koh-Lanta

Na een heerlijke vlucht en aankomst in Thailand voeren wij met een boot naar Ko Phi-Phi. Een wonderbaarlijk mooi resort dat makkelijk bereikbaar is na het landen met het vliegtuig in Thailand. Na een paar dagen chillen pakte wij de boot naar Koh-Lanta. Scooter huren en lekker boeken. Lekker eten en daarna kwamen wij de praktijk tegen waar Yvet onder behandeling was geweest.

Gastvrij Thailand

De gastvrijheid van de Thaise bevolking is zo veel fijner dan in Nederland. Ik moest daar nog aan wennen. Tijdens het ontvangst was ik nog steeds behoorlijk sceptisch. Ik vertelde over mijn problemen, maar had het idee niet echt begrepen te zijn. Iets waar ik op terug ben gekomen. Man-o-man. Ik was een robot zoals, zij, de masseuse mij vertelde.

Alternatieve geneeskunde

De masseuse die mij vertelde wat er mis met wij was vertalen wij in het Nederlands ongeveer als alternatieve geneeskunde. De alternatieve geneeskunde die mij en Yvet pijn heeft laten lijden. Pijn die ervoor zorgt dat je koorts krijgt in een tropisch land. Een rare zin die je achteraf opschrijft in tijden van Corona. Een koorts die wordt voorspeldt, zoals de huidige regering ze ook doet.

Reflectie

Na een heerlijke vijfde dag waarin mijn lichaam van een ander leek vertrokken wij om door te reizen. Eenmaal aangekomen in Nederland begonnen wij de meegemaakte ervaringen te reflecteren. Dit was toch iets heel speciaals. Iets wat ik nog nooit had meegemaakt bij een zogeheten wellness-massage. Hoe kwam dat nou? Is de kwaliteit van massages in Nederland slecht? Nee dat was het niet. In Thailand hebben wij ook meerdere minder fijne massages meegemaakt.
Juist dat reflectie moment was de start van Massage Fabriek. Het verschil in gevoel bij een massage. In het heden hebben wij meerdere massages meegemaakt die raakvlakken hebben met die uit Thailand.

Start Massage Fabriek

Het beging van Massage Fabriek begint wat houterig, maar het einddoel is duidelijk: ontspanning en heling van het lichaam door middel van massages. Hoe ga je dan van start? De ondernemers die wij zijn, beginnen we. Yvet sterker dan ik. Zij begon direct met geaccrediteerde opleidingen te volgen. De ene na de andere opleiding werd gevolgd. Zelfs op dit punt was ik sceptisch, omdat ik nog wel problemen ondervond met mijn knie, zoals ik dacht. Vele problemen die ik heb en had blijken te maken hebben met verklevingen waarvan je meer in onze volgende blogs kan lezen.

Yoga voor massage

Sunny

Sunny is medeoprichter van Massagefabriek.nl.

ideal bancontact paypal apple pay klarna