gray rocky mountain under blue sky

Basalt is een vulkanisch uitvloeiingsgesteente wat wordt gevormd door het stollen van lava. Een uitvloeiingsgesteente is gesteente wat wordt gevormd aan het aardoppervlak. Basalt is donker van kleur en bestaat uit kleine kristallen.

Edelstenen hebben vaak unieke eigenschappen, die afhankelijk zijn van de omstandigheden waarin ze groeien. Ze worden al eeuwenlang gebruikt om vitaliteit en gezondheid te verbeteren.

Basalt is waarschijnlijk een van de meest voorkomend gesteente ter wereld. Het gebruik hiervan is dan ook in veel producten terug te vinden. Zo wordt basalt gebruikt voor o.a. dijkbekleding, kademuren, vloeren, sieraden, Gua Sha schrapers en Gua Sha rollers. Zij worden ook vaak gebruikt als tool bij de hotstone massage. Je kan basalt vinden op plekken waar vulkanen zijn. Rotsformaties van basalt kan je onder andere vinden in Ijsland, Tsjechië, China, Ierland en de Verenigde staten.

De samenstelling van basalt is afhankelijk van de plaats waar het is ontstaan en de snelheid waarmee het lava afkoelde. De samenstelling kan daarom wisselen. Wel kan met zekerheid worden gezegd dat Basalt mafisch of basisch is. Daarmee wordt bedoeld dat het gesteente relatief veel magnesium (Mg) en ijzer (Fe) en relatief weinig Siliciumdioxide(SiO2). Basalt bevat tussen de 52 en 45 massaprocent siliciumdioxide. Dit in tegenstelling tot kwarts wat relatief veel Siliciumdioxide (SiO2) bevat.

De voordelen van basalt zijn:

  • Houdt warmte lang vast en geeft deze ook goed door waardoor ze ideaal zijn om te gebruiken bij een hotstone massage.
  • Het geeft kracht en stabiliteit.
  • Helpt negatieve energie en spanning uit het lichaam af te voeren.
  • Stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.
  • Heeft een positieve werking op de vruchtbaarheid.
Yoga voor massage

Sunny

Sunny is medeoprichter van Massagefabriek.nl.

ideal bancontact paypal apple pay klarna