3D interactieve meridianen en acupunten kaart

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (afgekort als TCM) worden de meridianen en acupunten uitgelegd die te vinden zijn op het lichaam. Om deze kennis over te brengen werden er in de oude tijden vaak houten poppen gebruikt. Zo is hieronder een interactieve 3d kaart van een houten meridianen en acupunten pop. Deze pop komt uit Japan en is gemaakt in het jaartal 1681. Deze pop is te vinden in het Science Museum in het Verenigd Koninkrijk. Op de pop kun je door in te zoomen en rond te bewegen de meridianen bestuderen. De acupunten die de leerlingen moeten bestuderen zijn ook terug te vinden.
12 Meridianen in de TCM
Wil je de specifieke lijnen of meridianen beter bestuderen? Je kunt dan dan de galerij bekijken waarin je de twaalf meridianen met elkaar kunt vergelijken. Deze foto’s zijn door Massage Fabriek samengesteld.

Meridianen en acupunten in 3d

Toelichting op de kaart met meridianen

In de TCM geloven mensen dat er levenskracht door de meridianen stroomt die men Qi (uitspraak:Chee) noemt. Wanneer er verstoringen in het lichaam zijn, dan is het volgens de TCM mogelijk om de problemen op te sporen en door middel van behandelingen de Qi te herstellen.

In de TCM is er een netwerk van energiebanen waar de Qi door heen gaan. Er zijn twaalf hoofd meridianen te onderscheiden:

Yoga voor massage

Sunny

Sunny is medeoprichter van Massagefabriek.nl.

ideal bancontact paypal apple pay klarna