glass bottles on shelf

De geneeskunde kent snelle ontwikkelingen en er komen elke dag weer nieuwe medicijnen op de markt. Toch worden er nog steeds veel mensen ziek en overlijden er mensen aan verschillende ziektes zoals kanker, hart en vaatziekte, diabetes, lever en nierziektes.

Waarom worden we ziek?

Ziektes worden veroorzaakt door de interne en externe omgeving van een persoon. Toxines en andere afvalstoffen in het menselijk lichaam zijn een belangrijke oorzaak van het ziek worden. Deze afvalstoffen kunnen helaas niet gemakkelijk verwijderd worden. Ze gaan zich namelijk hechten aan weefsels en cellen in ons lichaam. Wanneer er veel afvalstoffen vastzitten dan worden de Qi-stromen en bloedstromen in ons lichaam geblokkeerd. Dit resulteert vervolgens in ziekte.

Hoe komen toxines in ons lichaam?

Waar komen toxines vandaan? Toxines komen overal voor. Je kan ze tot je krijgen door luchtvervuiling of bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt door boeren uit de omgeving maar je kan ze ook tot je krijgen middels voeding. Denk hierbij aan ons eten wat vol bestrijdingsmiddelen zit maar ook bewerkt voedsel zit vol met toxines, net zoals alcohol en tabak. Ook ons eigen lichaam maakt afvalstoffen aan. Dit gebeurd wanneer er cellen afsterven in ons lichaam of wanneer ons lichaam voedsel aan het verwerken is. Bij het verwerken van voedsel door ons lichaam worden komen er afvalstoffen vrij. Onder afvalstoffen vallen bijvoorbeeld toxines, cholesterol en urinezuur gegenereerd toxines.

Wat gebeurd er wanneer we te veel afvalstoffen in ons bloed hebben?

Normaal gesproken kan ons lichaam de afvalstoffen en toxines zelf uitscheiden. Echter, als er te veel afvalstoffen in ons lichaam zitten dan leidt dit tot ophoping in de cellen en weefsels. Hierdoor wordt de doorstroming van het bloed en de energie stromen in ons lichaam beperkt wat leidt tot een verstoorde metabolisme. Wanneer het metabolisme is verstoord dan krijgt ons lichaam meer moeite met de afvalstoffen uit te scheiden wat leidt tot meer ophoping in de cellen en weefsels wat vervolgens de metabolisme nog erger verstoord. Het is dus eigenlijk een vicieuze cirkel. Wanneer dit lang aanhoudt kan het de organen beschadigen en zorgt het ervoor dat het lichaam sneller verouderd.

Hoe zorg je ervoor dat je de afvalstoffen beter uitscheidt?

Gelukkig kan je dit zelf ook beïnvloeden. Dat kan onder andere door het toepassen van Gua Sha massage. Gua Sha massage is een traditionele en natuurlijke therapie gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (afgekort als TCM). Deze massage kan je door een professional laten uitvoeren maar kan je ook heel gemakkelijk bij jezelf toepassen. Dit zal ik in mijn blog over de Gua Sha massage verder uitleggen.

Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

1 Comment

  • Sunny Posted 22 november 2020 15:24

    Een Gua Sha behandeling heeft mij veel geholpen bij vastzittend bindweefsel.

Comments are closed.

ideal bancontact paypal apple pay klarna