clean clear cold drink

Een aantal zaken zijn van belang voor een goede Gua Sha massage. Zo zijn er punten voorafgaand, tijdens en na de massage die belangrijk zijn om in acht te nemen.

Voorafgaand aan de massage dien je op de volgende punten te letten:

  • Eet geen volledige maaltijd direct voor een massage. Ongeveer twee uur van te voren kan je uiterlijk de laatste maaltijd nuttigen.
  • Zorg dat je geen lege maag hebt.
  • Ga niet sporten direct voor een massage.

Tijdens de massage dien je op de volgende punten te letten:

  • Zorg altijd dat de temperatuur aangenaam is. Een koude omgeving vernauwd de haarvaatjes. Hierdoor is het lastiger om een goede doorbloeding tot stand te brengen en blokkades op te heffen. Het is niet iets wat je zelf onder controle hebt. Echter wel een punt om op te letten zodat je weet dat je met een goede Gua Sha therapeut te maken hebt. De ideale temperatuur is boven de 18 graden. Daarnaast is het belangrijk dat er niet een fan of airconditioner rechtstreeks gericht staat op de persoon die behandeld wordt.
  • Een Gua Sha massage mag nooit pijn doen. Het kan zijn dat sommige plekjes gevoelig aanvoelen, dat is prima. Dit zijn de plekken waar de blokkades zich bevinden. Echter mag het nooit zo gevoelig zijn dat het echt pijn doet. Geef duidelijk aan de therapeut aan wat je voelt.

Na de massage zijn de volgende zaken van belang:

  • Drink gedurende de dag voldoende water of kruidenthee. Tijdens de massage zijn er afvalstoffen in de bloedbaan terecht gekomen. Wanneer we water drinken, plassen we deze afvalstoffen uit. Wanneer we niet genoeg water drinken blijven deze afvalstoffen circuleren in onze bloedstroom wat leidt tot hoofdpijn. Ook de dag na de massage dien je voldoende water te drinken. Eigenlijk dien je dit altijd te doen maar met name na een Gua Sha massage is het belangrijk.
  • Kleed je warm aan. Tijdens de Gua Sha massage is de doorbloeding op gang gekomen. Warmte zorgt ervoor dat de
  • Ga geen intensieve inspanning leveren na de massage maar rust uit. De massage vraagt veel energie van jou. Als je inspanning gaat leveren na de behandeling put je, jouw energielevel nog verder uit. Je lichaam zal dan ook minder kracht hebben om te herstellen en om emoties te verwerken die kunnen los komen bij een Gua Sha massage.
  • Ga niet direct douche, een bad nemen of naar de Sauna na de Gua Sha massage. De poriën gaan namelijk openstaan na een Gua Sha massage waardoor er kou of warmte kan binnengaan in ons lichaam. Wacht minstens één uur na een massage voordat je dit soort activiteiten gaat ondernemen.
Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

ideal bancontact paypal apple pay klarna