man in yellow protective suit

Een slechte adem of een nare lichaamsgeur is niet alleen erg vervelend voor andere maar ook voor jezelf. Je kan er een minderwaardigheidscomplex door ontwikkelen of je gaat contact op korte afstand uit de weg. Hoewel het over het algemeen een kleine kwaal is, kan het ook wijzen op onderliggende ziektes.

Een slechte adem of een nare lichaamsgeur komt veelal van binnenuit

Een vervelende geur komt meestal doordat de maag niet optimaal functioneert. Dit heeft weer een negatief gevolg voor de spijsvertering in de darmen, voedselresten gaan zich namelijk ophopen. Wanneer voedselresten langere tijd in de darmen ophopen zal het lichaam proberen deze resten te gaan verteren door het produceren van warmte. Er zal een slechte geur ontstaan bij de darmen, via verdamping komt deze geur omhoog naar de keel, mond en neus.

Naast de vervelende geur die ontstaat tijdens dit proces komen er ook veel afvalstoffen in het bloed. Deze afvalstoffen brengen schade toe aan de organen waardoor er ziekte ontstaat.

Oorzaken van een slechte adem of een nare lichaamsgeur?

Het niet goed functioneren van de maag kan te maken hebben met de volgende oorzaken:

  • Onregelmatig eten;
  • Teveel heet gekruid voedsel;
  • Oververmoeidheid;

Het zou ook kunnen dat de slechte adem een hele andere oorzaak heeft. Namelijk etensresten die tussen de tanden en kiezen blijven zitten. Uiteindelijk zal dit voedsel gaan fermenteren wat tot een slechte adem lijdt. Ook problemen of een ontsteking aan het tandvlees kunnen een slechte adem veroorzaken. Het goed onderhouden van het gebit is dan ook vaak een simpele oplossing om van een slechte adem af te komen. Het is dan ook handig om hiermee te beginnen alvorens de oorzaak ergens anders te zoeken.

Zelftest slechte adem

Wil je weten of je zelf een slechte adem hebt? Je kan dit testen door van je handen in een komvorm te vouwen en deze voor je mond en neus te houden. Vervolgens adem je uit je mond in je handpalmen en adem je in door de neus. Op deze manier ruik je precies hetzelfde als wat andere ruiken.

Lees hier wat je kan doen tegen een slechte adem of een nare lichaamsgeur.

Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

ideal bancontact paypal apple pay klarna