food wood fashion beach

Wanneer pas je een Gua Sha massage toe?

Je kan een Gua Sha massage toepassen ter preventie van ziekte maar ook ter behandeling van klachten en ziektes.

Een preventieve Gua Sha massage heeft als doel:

  • Het onderhouden van de stroming van Qi en bloedbanen in ons lichaam zodat er geen blokkades optreden en het lichaam in optimale conditie blijft en het verouderingsproces van huid en weefsel wordt vertraagd.
  • Het verbeteren van de stroming van Qi en bloedbanen zodat het zelfherstellend vermogen van ons lichaam wordt aangesproken en de blokkades worden verminderd / opgeheven. Op deze manier worden de huidige klachten teruggedrongen.

Een preventieve Gua Sha massage wordt vaak gedaan met dikke schrapers. Je zou dit zelf ook heel gemakkelijk thuis kunnen uitvoeren.

Een massage die als doel heeft de klachten en de ziekte te behandelen wordt vaak door een Gua Sha therapeut uitgevoerd. Deze behandelingen dienen nooit ter vervanging van de westerse geneeskunst. Tevens dient er overlegt te worden met de behandelend arts of Gua Sha therapie wel mag worden toegepast. Bij bepaalde ziektes, zoals kanker, kan je bijvoorbeeld beter geen Gua Sha toepassen. Je kan dit soort ziektes namelijk verder uitspreiden door het lichaam en daarmee versterken. Dit is uiteraard nooit de bedoeling.
De Gua Sha massage die als doel heeft om klachten en ziektes te behandelen wordt vaak uitgevoerd met dunne schrapers. De dunne schrapers hebben een diepere werking dan de dikke schrapers.

Bij een massage met als doel om de klachten en ziekte te verminderen wordt Gua Sha op specifieke punten toegepast die overeen komen met de acupunten. Deze punten hebben een directe uitwerking op het betreffende probleem. Je kan hier meer over lezen in de artikelen met de specifieke problemen en oplossingen.

Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

ideal bancontact paypal apple pay klarna