photo of head bust print artwork

Gua Sha reguleert de emoties en vermindert stress en spanning. Door dagelijks een hoofdmassage aan jezelf te geven met Gua Sha hoofdkam, kan je, je emoties beter onder controle krijgen. Met name voor mensen met ADHD, autisme of hoog sensitiviteit kan dit fijn zijn. Een extra voordeel is, is dat de Gua Sha hoofdmassage ook erg goed is voor haargroei en het versterken van je haren.

Zelf-massage met de Gua Sha hoofdkam

Met een Gua Sha hoofdkam kan je verschillende punten stimuleren op het hoofd. Je kan de kam op wat verschillende posities op je hoofd plaatsen. Doordat de kam veel punten heeft, stimuleer je direct meerdere punten waardoor je al snel het hele hoofd hebt behandeld. Daarnaast kan je met de schraper over de kleding heen schrapen. Het hele proces hoeft niet meer dan 5 minuten per dag in beslag te nemen. De beste momenten voor het toepassen van de zelfbehandeling zijn ’s ochtends vroeg wanneer je net wakker bent en/of ’s avonds voordat je gaat slapen. Voor meer informatie kan je het artikel ‘Hoe werkt een preventieve Gua Sha massage bij jezelf’ lezen.


In deze video van het youtube kanaal Hayo’u Method wordt goed laten zien hoe jij de massage bij jezelf kan uitvoeren

Onderzoek naar Gua Sha therapie

Helaas is er nog niet veel onderzoek gedaan naar Gua Sha massage. Er kunnen dan ook geen uitspraken worden gedaan over deze therapie vorm in verband met ADHD, autisme of hoog sensitiviteit. Je kan het echter wel zelf uitproberen en kijken wat het voor jou doet.

Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ideal bancontact paypal apple pay klarna