unrecognizable black female patient with medical pills

Volgens Traditionele Chinese Geneeskunde (afgekort als TCM) manifesteren alle interne kwalen zich aan de oppervlakte. Deze manifestatie zou ons er aan moeten herinneren dat we afvalstoffen moeten gaan afvoeren uit ons lichaam. Deze gifstoffen zijn veelal de reden van interne kwalen. De volgende manifestaties zijn seintjes van het lichaam dat we te veel afvalstoffen hebben verzameld en deze moeten gaan afvoeren voordat het leidt tot verdere ziektes:

  1. Constipatie / Obstipatie
  2. Slechte adem of een nare lichaamsgeur;
  3. Sproeten, pigmentvlekken en andere verschijnselen op de huid (dan gaat het met name om sproeten en pigmentvlekken die opeens ontstaan, niet zo zeer over sproeten en moedervlekken die je al van jongs af aan hebt. Al hoewel er bij mensen met veel sproeten wel een grotere kans is op huidafwijkingen);
  4. Acne;
  5. Ongezonde kleur van de huid;
  6. Obesitas;
  7. Gewrichtspijn;
  8. teveel aan bloedvet, ook wel hyperlipidemie genoemd.

Wanneer je op een manifestatie klikt zal de blog over deze betreffende manifestatie worden geopend. In deze blogs zullen we dieper ingaan op wat deze manifestaties inhouden en op de ziektes/effecten die kunnen ontstaan bij de verschillende manifestaties.

Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ideal bancontact paypal apple pay klarna