unrecognizable black female patient with medical pills

Volgens Traditionele Chinese Geneeskunde (afgekort als TCM) manifesteren alle interne kwalen zich aan de oppervlakte. Deze manifestatie zou ons er aan moeten herinneren dat we afvalstoffen moeten gaan afvoeren uit ons lichaam. Een ophoping van afvalstoffen leidt er toe dat we uiteindelijk klachten gaan ervaren en ziek worden. Het is dan ook belangrijk om afvalstoffen tijdig af te voeren met methodes zoals Guasha, Cupping of diverse soorten massages. De volgende manifestaties zijn seintjes van het lichaam dat we te veel afvalstoffen hebben verzameld:

  1. Constipatie / Obstipatie
  2. Slechte adem of een nare lichaamsgeur;
  3. Sproeten, pigmentvlekken en andere verschijnselen op de huid (dan gaat het met name om sproeten en pigmentvlekken die opeens ontstaan, niet zo zeer over sproeten en moedervlekken die je al van jongs af aan hebt. Al hoewel er bij mensen met veel sproeten wel een grotere kans is op huidafwijkingen);
  4. Acne;
  5. Ongezonde kleur van de huid;
  6. Obesitas;
  7. Gewrichtspijn;
  8. teveel aan bloedvet, ook wel hyperlipidemie genoemd.

Wanneer je op een manifestatie klikt zal de blog over deze betreffende manifestatie worden geopend. In deze blogs zullen we dieper ingaan op wat deze manifestaties inhouden en op de ziektes/effecten die kunnen ontstaan bij de verschillende manifestaties.

Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

ideal bancontact paypal apple pay klarna