woman in black crew neck t shirt

Met name jongeren hebben vaak last van acne of puistjes. Dit komt over het algemeen vanwege de hoge afscheiding van olie, verstopte poriën of een bacteriële infectie . Wanneer we ouder worden zal dit verminderen en zullen uitingen hiervan zoals puistjes ook minder worden.

Acne/puistjes volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (afgekort als TCM) kunnen puistjes/acne ook een gevolg zijn van te veel afvalstoffen in het lichaam veroorzaakt door de combinatie vocht en warmte. Mensen met de combinatie van teveel vocht en warmte hebben eerder een vette huid. Deze vette huid gaat vaak gepaard met een dikke, vetachtige tong. Dit is minder onschuldig dan acne hebben in de puberteit. Het is dan ook raadzaam om hier wat aan te gaan doen. Met name als je naast acne ook last hebt van andere manifestaties die veroorzaakt worden door te veel vocht en warmte in het lichaam.

Oorzaken van acne

Er zijn drie hoofdoorzaken van te veel vocht en warmte in het lichaam:

  • Teveel pittig, vet of zoet voedsel. Dit leidt tot teveel vocht en warmte in de darmen en maag wat kan resulteren in acne, slechte adem of constipatie.
  • emoties zoals angst en woede kunnen leiden tot innerlijke warmte. Dit kan de al bestaande acne verergeren.
  • Onregelmatig leven zoals een nacht overslaan leidt tot meer innerlijke warmte en vocht.

Wil je weten wat je moet doen om van acne en puistjes af te komen die worden veroorzaakt door te veel vocht en warmte? Lees dan hier verder.

Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

ideal bancontact paypal apple pay klarna