✓ Gratis verzending vanaf €100,- | ✓ Verzending binnen 2 werkdagen | ★★★★★ op Google Reviews
food wood dawn coffee

De Gua Sha gezichtsmassage is waarschijnlijk de meest bekende vorm van Gua Sha. Op het internet kan je allerlei filmpjes vinden hoe je door middel van Gua Sha gezichtsmassage het gezicht jong kan houden. Deze massage is vrij eenvoudig om bij jezelf uit te voeren terwijl je een tutorial aanzet. We hebben er al twee voor je opgezocht die je hieronder kan bekijken.

Doel van de Gua Sha gezichtsbehandeling

Over het algemeen is de gezichtsmassage een vrij zachte behandeling met het voornaamste doel om schoonheid te bevorderen. De Gua Sha gezichtsmassage bestaat uit strijkingen en het toepassen van druk op de acupunten op de meridianen in het gezicht.

Voordelen van de Gua Sha gezichtsmassage

De positieve effecten van een Gua Sha gezichtsmassage zijn:

  • Het heeft een positieve invloed op onze gezondheid.
  • Het werkt tegen klachten zoals hoofdpijn, migraine, oogklachten, chronische bijholteontstekingen, gezichtsverlammingen en aangezichtspijnen.
  • Het werkt tegen verschillende huidklachten zoals puistjes, droge of onzuivere huid, couperose en rosacea.
  • De doorbloeding wordt beter waardoor je een natuurlijke blos creëert.
  • Het verouderingsproces van het gezicht vertraagd.
  • Het bevordert de collageenproductie. Collageen is een eiwit in bindweefsel wat rimpels voorkomt en stevigheid geeft aan de huid.
  • Afvalstoffen worden beter afgevoerd.
  • Het werkt zeer ontspannend.
  • De huid van het gezicht is beter bestand tegen weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf.


Toepassing van de Gua Sha gezichtsrollers door Sinyoung Cohan.

Gua Sha hoofdmassage

Het hoofd masseren met Gua Sha schrapers is ook erg ontspannend. Het is heerlijk om zelf te doen voor het slapengaan maar het is ook erg fijn om het een ander te laten doen. Dit heeft toch vaak een meer ontspannend effect dan het zelf doen. Bij de hoofdmassage gebruik je de twee punten van de rechthoekige schraper. Je kan ook de hoofdschraper gebruiken die nog meer punten heeft dan de rechthoekige schraper. Met deze punten voer je acupunten uit op het hoofd. Je houdt de steen in een loodrechte hoek en doet dit verscheidene keren per punt. Doordat je de doorbloeding op deze plekken stimuleert is het een goede methode om in te zetten tegen problemen met de haargroei. Doorbloeding is namelijk vaak de oorzaak van dit soort problemen. De hoofdbehandeling kan ook worden toegepast bij kale plekjes op de hoofdhuid (Alopecia areata). Vanwege de rustgevende werking van de hoofdbehandeling is het ook een goede methode om in te zetten bij klachten door ADHD en autisme.

Een therapeut zou aan de hand van de verhardingen en verdikkingen op het hoofd kunnen herleiden waar de problemen in het lichaam zich bevinden. Op het hoofd zitten namelijk ook een aantal reflexzones zoals bij de rug en de voeten.


Toepassing van de gua sha schraper bij de gezicht en hoofd massage. Video is gemaakt door Sinyoung Cohan.

Materialen voor het toepassen van de Gua Sha gezichtsmassage

Bij een gezicht- of hoofd massage kan je het beste gebruik maken van schrapers die zijn gemaakt van rozekwarts of jade. De effecten van deze mineraalgesteente zijn erg zacht en fijn voor het gezicht. Je kan hier meer over lezen in de blog over de verschillende materialen die worden gebruikt in een Gua Sha massage of in de blogs over de edelstenen. Verder kan je gebruik maken van een Gua Sha gezichtsroller voor het uitvoeren van de Gua Sha gezichtsmassage.

Yvet

Yvet

Yvet is masseuse en medeoprichter van Massage Fabriek. Je kan hier meer lezen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ideal bancontact paypal apple pay klarna